Wednesday, 30 September 2015

5 TIPS MUDAH KAWAL DIABETES MELLITUS / KENCING MANIS

ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA

Diabetes, salah satu penyakit yang sangat sinonom dengan rakyat Malaysia. Pemilihan makanan sangat penting untuk mengelakkan seseorang mendapat penyakit diabetes ataupun mengawal penyakit yangtelah dihidapi. ini kerana kandungan gula dalam darah berpunca daripada pemakanan. Lebih tinggi kandungan gula dalam makanan, maka semakin berisikolah seseorang itu mendapat diabetes. Di sini saya kongsikan 5 langkah mudah untuk mengawal diabetes.



5 tips mudah kawal diabetes / kencing manis:


1. Kawal pemakanan. 

    pemakanan karbohidrat dan gula seharusnya di kurangkan supaya pengambilan kadar kalori terkawal. Boleh berbincang dengan pakar nutrisi untuk diet seimbang untuk pesakit diabetes. 
info: boleh amalkan esp shaklee yang rendah I.G untuk mengawal kadar gula, dan dalam masa yang sama memastikan pesakit diabetes tidak lapar.


2. Senaman.

    Senaman penting untuk membantu mengurangkan berat badan dan juga menambahkan kesihatan jantung dan paru-paru. Senaman perlu dimulakan secara beransur-ansur dan dengan nasihat doktor.

3. Penjagaan berat badan.

    Pesakit yang mempunyai berat badan berlebihan akan mendapati tahap gula dalam badan sukar di kawal. Terdapat pesakit yang boleh menghentikan ubat kencing manis apabila berat badan dapat di kawal.
info:set diet sihat juga sesuai di amalkan oleh pesakit diabetes yang ingin menurunkan berat badan

4. Pemeriksaan diri sendiri.

    Pesakit kencing manis dinasihatkan membuat pemeriksaan sendiri terutamanya pada jari dan kaki yang kebas untuk tanda luka atau jangkitan kerana deria rasa sakit berkurangan. Ini membolehkan rawatan awal dilakukan agar jangkita tidak merebak.

5. Makan suplemen shaklee bagi membantu mengawal diabetes.


set diabetes lengkap
   fungsi bagi setiap vitamin dalam membantu mengawal diabetes:


ESP – Bantu kekal paras gula normal dalam darah dan pembaikan luka, membantu pesakit agar tidak mudah lapar disamping memberikan tenaga, kerana memili Indeks Glisemik yang rendah
B COMPLEX– Menukarkan gula kepada tenaga,membantu mengurangkan rasa kebas dan kesemutan yang disebabkan oleh kerosakan saraf serta menghilangkan rasa letih dan tidak bermaya.
GLA– Beri kesan positive untuk diabetic neuropathy,menghalang komplikasi diabetes. 
ZINC– Membantu penghasilan insulian dan pemulihan luka, menurunkan paras glukosa darah
ALFALFA– Kromium (GTF), membantu stabilkan gula dalam darah
VITAMIN C– Mengukuhkan kapilari dan salur darah, mempercepatkan proses pnyembuhan luka
VIVIX- Kaya dengan resveratrol yang boleh membantu meningkatkan keupayaan sensitiviti insulin 
TESTIMONI PENGGUNA YANG MENGAMALKAN SET DIABETES SHAKLEE:

boleh dapatkan testimoni pesakit diabetes yang mengamalkan shaklee di sini.











ingin mencuba? boleh buat pilihan untuk mendapatkannya di sini:





hubungi saya untuk mendapatkan khidmat konsultasi secara ekslusif dan percuma serta tips pengambilan vitamin yang betul.


AYUADYANI
sms@whatsapp@telegram 0147375771
FB: R.U ADYANI AB RAHMAN

FP:3D HEALTH&BEAUTY SUPPLEMENT
INSTAGRAM: 3D_HEALTH_N_BEAUTY_SUPPLEMENT

#KONGSI KEBAIKAN


#SEBAR KEBAHAGIAAN

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN:KLIK DI SINI.
                                                       
"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..MODAL SERENDAH RM75  PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA
_________________________________________________________________ Saya adalah pengedar shaklee bandar country homes, bandar tasik puteri, rawang, selayang, gombak, batu caves, selangor, kota bharu,kelantan.Pengeposan seluruh Malaysia.

kredit; majalah mingguan wanita

Tuesday, 29 September 2015

7 TIPS MEMILIH PROTEIN SOYA SEBAGAI LANGKAH MENCEGAH KANSER

ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA

Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel.Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti Membina sel-sel baru, Menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru, Menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru. Protein soya merupakan salah satu protein yang menjadi pilihan ramai masa kini. Di sini saya sertakan 7 tips memilih protein soya agar kita dapat khasiat yang sewajarnya




7 TIPS MEMILIH PROTEIN SOYA:

1. 
  • Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.
2. 
  • Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik dan vitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan

3. 
  • Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.

4. 
  • Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang
5. 
  • Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.
6. 
  • Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan- Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result
7. 
  • Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg demikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium

12 fakta tentang ESP di sini
BOLEH CUBA RESEPI ESP DI SINI.

ingin mencuba? boleh buat pilihan untuk mendapatkannya di sini:


hubungi saya untuk mendapatkan khidmat konsultasi secara ekslusif dan percuma serta tips pengambilan vitamin yang betul.


AYUADYANI
sms@whatsapp@telegram 0147375771
FB: R.U ADYANI AB RAHMAN

FP:3D HEALTH&BEAUTY SUPPLEMENT
INSTAGRAM: 3D_HEALTH_N_BEAUTY_SUPPLEMENT

#KONGSI KEBAIKAN


#SEBAR KEBAHAGIAAN

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN:KLIK DI SINI.
                                                       
"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..MODAL SERENDAH RM75  PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA

_________________________________________________________________
 Saya adalah pengedar shaklee bandar country homes, bandar tasik puteri, rawang, selayang, gombak, batu caves, selangor, kota bharu,kelantan.Pengeposan seluruh Malaysia.

Sunday, 27 September 2015

LEMON: UBAT SEMULAJADI RAWAT SENGGUGUT TANPA PERLU 'PAIN KILLER'

ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA

Senggugut a.k.a period pain, memang 'teman baik' kebanyakan wanita.Setiap bulan, wanita akan didatangi senggugut. Ada yang senggugut teruk sehingga tidak dapat melakukan kerja seharian dengan baik. Ada yang senggugut sehingga terpaksa mengambil suntikan dan pil tahan sakit. Di sini saya kongsikan ubat semulajadi di rumah untuk rawat senggugut.

Ubat semulajadi rawat senggungut:

Anda boleh cuba mengamalkan meminum jus lemon seperti saranan gambar di atas (dari imuslimshop.com). Pun begitu, ramai antara kita yang tak suka akan jus lemon, termasuklah saya. Apa yang saya amalkan ketika saya senggugut ialah:

Mengamalkan set senggugut dari shaklee. Alhamdulillah, ia sangat membantu saya mengatasi masalah senggugut.

set senggugut shaklee terdiri daripada:


set kelegaan senggugut shaklee
 Ketiga-tiga vitamin ni bukan sahaja perlu di amalkan ketika senggugut sahaja, makah boleh di amalkan sepanjang masa kerana kebaikan yang terkandung dalam setiap vitaminnya. 

testimoni pengguna yang mengamalakn set senggugut shaklee:










kan, bukan saya sahaja, mereka pun berpuashati dengan set senggugut dari shaklee ni. Anda pun boleh cuba dan alami sendiri kebaikannya.


ingin mencuba? boleh buat pilihan untuk mendapatkannya di sini:





hubungi saya untuk mendapatkan khidmat konsultasi secara ekslusif dan percuma serta tips pengambilan vitamin yang betul.


AYUADYANI
sms@whatsapp@telegram 0147375771
FB: R.U ADYANI AB RAHMAN

FP:3D HEALTH&BEAUTY SUPPLEMENT
INSTAGRAM: 3D_HEALTH_N_BEAUTY_SUPPLEMENT

#KONGSI KEBAIKAN


#SEBAR KEBAHAGIAAN

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN:KLIK DI SINI.
                                                       
"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..MODAL SERENDAH RM75  PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA

_________________________________________________________________
 Saya adalah pengedar shaklee bandar country homes, bandar tasik puteri, rawang, selayang, gombak, batu caves, selangor, kota bharu,kelantan.Pengeposan seluruh Malaysia.

Wednesday, 23 September 2015

PENGALAMAN PERTAMA BUAT PAS SEMPADAN BERSAMA ANAK-ANAK KECIL

ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA

Kali ini saya nak cerita sikit pengalaman saya buat pas sempadan "border pass". Bukan tak pernah buat sebelum ni, tapi kali ni kali pertama buat dengan di iringi 3 anak.

pas sempadan

bukan susah pun nak buat pas sempadan ni..cantik, macam pasport antarabangsa gitew..bayaran yang dikenakan hanyalah rm 10 sahaja, tempoh sah pas sempadan ni selama setahun. dulu,tempoh sah pas sempadan ni hanya 6 bulan sahaja, dan hanya di cetak menggunakan kertas biasa. Ini versi terbaru, dalam bentuk buku..


apa dokumen yang perlu dibawa untuk mendapatkan pas sempadan ni?
1. sekeping gambar berukuran pasport
2. kad pengenalan

jika membawa anak:
1. sijil kelahiran
2. gambar pasport setiap anak

cara nak memohon?
terus ke kainter,minta borang pas sempadan dan isi. kemudian,serah borang berserta dokumen yang diperlukan dan duit rm 10 sahaja..

senang je kan?
tadaa...ni die rupa bila buat pas sempadan diiringi oleh anak (bawah 18 tahun)



tadaa...pas sempadan ni boleh siap dalam masa beberapa minit sahaja, tak perlu tunggu lama,asalkan semua dokumen yang diperlukan lengkap!


mana muka surat paling utama? oppss, saya x letakkan sebab mengandungi butir peribadi..hehe

oh ya,lupa pula pas sempadan ni hanya untuk lawatan dalam lingkungan beberapa wilayah sahaja dan tidak boleh melebihi 30 hari.
kalau nak pergi jauh, kena buat pasport antarabangsa lah..

okeh,jom ke sempadan thai, pernaik naik bot,balik naik feri hihihi... ikut kehendak anak2,beri mereka pengalaman sikit..

ok,sekian dulu setakat ini..jumpa lagi 😘😘😘

-----—---------------------------################------------------------

AYUADYANI
sms@whatsapp@telegram 0147375771
FB: R.U ADYANI AB RAHMAN

FP:3D HEALTH&BEAUTY SUPPLEMENT
INSTAGRAM: 3D_HEALTH_N_BEAUTY_SUPPLEMENT

                                        #KONGSI KEBAIKAN
#SEBAR KEBAHAGIAAN

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN:KLIK DI SINI.
                                                       
"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..MODAL SERENDAH RM75  PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA

_________________________________________________________________ Saya adalah pengedar shaklee bandar country homes, bandar tasik puteri, rawang, selayang, gombak, batu caves, selangor, kota bharu,kelantan.Pengeposan seluruh Malaysia.

Sunday, 20 September 2015

12 FAKTA TENTANG ENERGIZING SOY PROTEIN ESP SHAKLEE YANG MEMBUATKAN ANDA GILA!!

ASSALAMUALAKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA


Sana sini orang duk bercerita tentang ESP soy protein isolate powder ni. Pada awalnya,agak was-was nak amalkan soy protein ni kan. Almaklumlah,protein soya ni katanya tak bagus. Persoalannya, siapa yang kata tak bagus tue? hehe..Saya nak kongsi sedikit mwngenai esp ni. duku, saya yak suka,sekarang dah jatuh cinta ketat2 dengan esp shaklee ni.

12 fakta tentang esp shaklee

12 FAKTA TENTANG ESP SHAKLEE:














Sebenarnya banyak lagi fakta tentang esp ni,yang ini saya cerita sikit je..tu pun dah cukupkan..
haa... korang tau tak,semua orang boleh ambil esp ni.Syaratnya mesti berusia 13 tahun.itu saja..

cara nak makan esp ni,terpulang lada anda,nak bancuh suam or sejuk, jangan panas yea, nanti proteinnya mati.Kalau nak tengok dan cuba resepi esp boleh baca di sini.

anda teringin nak mencuba esp ni tak?
jom dalatkan setin,boleh hubungi saya jika inginkan diskaun,atau boleh terus beli di sini:



boleh juga hubungi saya untuk mendapatkan khidmat konsultasi ekslusif dan percuma:

AYUADYANI
sms@whatsapp@telegram 0147375771
FB: R.U ADYANI AB RAHMAN

FP:3D HEALTH&BEAUTY SUPPLEMENT
INSTAGRAM: 3D_HEALTH_N_BEAUTY_SUPPLEMENT

                                        #KONGSI KEBAIKAN
#SEBAR KEBAHAGIAAN

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN:KLIK DI SINI.
                                                       
"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..MODAL SERENDAH RM75  PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA
_________________________________________________________________ Saya adalah pengedar shaklee bandar country homes, bandar tasik puteri, rawang, selayang, gombak, batu caves, selangor, kota bharu,kelantan.Pengeposan seluruh Malaysia.

Wednesday, 16 September 2015

KENALI FAKTOR, TANDA DAN KOMPLIKASI TEKANAN DARAH TINGGI AGAR TIDAK DISERANG STROKE

ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA


Hypertensi atau Tekanan darah tinggi adalah penyakit dalam diam yang mengakibatkan banyak komplikasi dan juga kematian jika tidak dirawat. Di Malaysia, Kajian Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan III menunjukan peratus kejadian penyakit ini adalah 32.3%.


DARAH TINGGI:PERLU DIAMBIL PEDULI

Tekanan Darah
Jantung anda bekerja seperti sebuah pam yang mengecut dan rehat. Tekanan darah diukur dalam dua bacaan contohnya 140/75.
  • Tekanan sistolik-nombor yang diatas (dalam contoh ini 140)
  • Tekanan diastolik- nombor yang bawah (dalam contoh ini 75)
Tekanan Darah Abnormal
KategoriSistolikDiastolik
Normalbawah 120danbawah 80
Pre-hypertensi120 - 139atau80-90
Hypertensi140 dan ke atasatau90 dan ke atas
Hypertensi sistolik160 dan ke atasdanbawah 90
Penyebab-penyebab
Penyebab hypertensi selalunya tidak diketahui walaupun selepas pemeriksaan doktor.
Walau bagaimanapun hypertensi boleh disebabkan oleh:
  • Penyakit buah pinggang
  • Ubatan seperti steroid, ubat antiradang bukan steroid
  • Faktor keturunan
  • Alkohol dan merokok boleh meningkatkan risiko komplikasi hypertensi (termasuk penyakit jantung dan strok/angin ahmar)
Tanda & dan gejala
  • Selalunya, hypertensi tidak menunjukan sebarang tanda dan gejala.
  • Kadang-kadang pesakit mungkin mengalami tanda-tanda yang tidak spesifik seperti pening atau sakit kepala.
  • Periksa tekanan darah anda secara berkala di Klinik Kesihatan berdekatan. Doktor akan menasihatkan anda tentang kekerapan untuk memeriksa tekanan darah.
Komplikasi
Komplikasi-komplikasi Tekanan darah tinggi akan menyebabkan tekanan keatas organ-organ penting terutamanya otak, jantung, buah pinggang dan mengakibatkan kerosakan. Jenis kerosakan bergantung kepada berapa lama dan berapa cepat tekanan darah meningkat.
  • Peningkatan mendadak tekanan darah
    • Boleh menyebabkan kekeliruan, khayal, sawan dan kematian, maka hendaklah dirawat segera
  • Tekanan darah tinggi berterusan. Tekanan berterusan keatas organ-organ tubuh akan menyebabkan :-
    • jantung- menyebabkan kegagalan jantung, serangan jantung dan kematian
    • pembuluh darah- pembuluh darah menjadi keras
    • buah pinggang- mengakibatkan kegagalan buah pinggang
    • mata- pendarahan dan kerosakan pada kawasan sensitif cahaya dalam mata
    • otak- strok/angin ahmar
Semua komplikasi di atas dapat di cegah jika anda mendapatkan rawatan awal.
Rawatan
Tekanan darah tinggi anda boleh di rawat secara
  • Rawatan tanpa ubatan
    • Anda perlu mengubah cara hidup seperti
      • Kurangkan pengambilan garam
      • Meningkatkan aktiviti-aktiviti fizikal
      • Mengurangkan berat badan jika berlebihan melalui senaman dan pemakanan
      • Berhenti merokok dan pengambilan alkohol
      • Hindari stress
  • Rawatan Ubatan
    • Dalam shaklee, Alhamdulillah, kita juga mempunyai produk yang boleh membantu menurunkan tekanan darah tinggi. Insyaallah, jika di amalkan boleh menuurnkan paras bacaan darah tinggi anda kepada normal. Boleh baca testimoni mereka yang telah berjaya di sini.



SET DARAH TINGGISHAKLEE


1 – Vitamin E, kategori antioksidan seterusnya selepas vitamin C, mencegah kolesterol mengeras dalam arteri, dan mencairkan darah, jadi walaupun arteri sempit, darah masih boleh mengalir.
2 – OmegaGuard, untuk pecahkan kolesterol, maka ia bertindak dipunca masalah.
3 – Lecithin, untuk pecahkan lemak, antara punca masalah penyempitan arteri.
4 – Alfalfa complex –  untuk kes kencing manis dan darah tinggi, alfalfa yang amat tinggi kandungan fiber, sangat penting kerana ia bertindak sebagai penapis darah dari segala yang merbahaya seperti kolesterol, lemak, gula, racun, angin dsb.
Melawaskan buang air kecil dan besar, lemak dan kolesterol yang tersimpan lama diusus besar akan diserap balik ketika badan memerlukan lebih tenaga, dengan kehadiran alfalfa dapat mencegah ini dari berlaku.
5 – Phytocol ST, antara produk terkini yang dicipta khas untuk mencegah kolesterol baru dari melepasi dinding perut dan masuk kedalam darah bersih. Kesan dapat dirasa agak segera.
6 – Coq Health, vitamin yang menguatkan sel-sel 4 organ penting yang setiasa bekerja kuat dalam badan kita iaitu jantung, hati, buah pinggang dan pankreas.
7 – Vivix vitamin super antioksidan shaklee, dikatakan serangan radikal bebas punca kepada lebih kurang 50 penyakit, bererti kebanyakan penyakit mampu dicegah dan dirawat dengan Vivix.
antara vitamin yang terdapat dalam set darah tinggi shaklee


ingin mencuba? boleh buat pilihan untuk mendapatkannya di sini:






hubungi saya untuk mendapatkan khidmat konsultasi secara ekslusif dan percuma serta tips pengambilan vitamin yang betul.


AYUADYANI
sms@whatsapp@telegram 0147375771
FB: R.U ADYANI AB RAHMAN

FP:3D HEALTH&BEAUTY SUPPLEMENT
INSTAGRAM: 3D_HEALTH_N_BEAUTY_SUPPLEMENT

#KONGSI KEBAIKAN


#SEBAR KEBAHAGIAAN

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN:KLIK DI SINI.
                                                       
"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..MODAL SERENDAH RM75  PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA
_________________________________________________________________ Saya adalah pengedar shaklee bandar country homes, bandar tasik puteri, rawang, selayang, gombak, batu caves, selangor, kota bharu,kelantan.Pengeposan seluruh Malaysia.

SUMBER: DI SINI

Friday, 11 September 2015

HARGA SET BERSALIN / BERPANTANG SHAKLEE HARGA MAMPU MILIK

ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA

Harga set bersalin Shaklee mahal!! Saya tak mampu nak beli set bersalin Shaklee. Ramai yang kata set bersalin Shaklee ni bagus,teringin nak mencuba, tapi tak mampu dimiliki. Ramai yang beranggapan sedemikian bukan? Dulu saya pun beranggapan sedemikian. Tapi setelah mencuba,mengeali dan mengalami sendiri 'efek' dari pengambilan vitamin Shaklee semasa berpantang anak ke-3 yang lalu, Saya merasa sungguh menyesal!. Kenapalah aku tak jumpa set berpantang terbaik ni sejjak anak pertama. Apa pun, setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya, sekurang-kurangnya saya dapat membanding beza set bersalin shaklee ni dengan set bersalin yang lain. Kesimpulan saya, set bersalin shaklee bukan sahaja terbaik, murah, mampu milik, tetapi ia juga sangat 'OHSEM'.



Apa yang ada dalam set bersalin shaklee?

Baiklah, saya perkenalkan set berpantang shaklee premium ni dulu dan saya huraikan satu persatu fungsi bagi setiap vitamin.




Apa kelebihan set berpantang shaklee berbanding set-set berpantang lain yang begitu banyak di pasaran luar sana?


===========
Boleh diamalkan terus walaupun dah habis berpantang. Malah, suami juga boleh mengambil supplement ini untuk kesihatan bersama. Boleh dimakan sejurus selepas bersalin walaupun anak jaundis.

TIDAK PERLU MAKAN JAMU LAGI KERANA:
ESP : (klik di sini)Memberikan tenaga yang berpanjangan, membantu memekatkan air susu badan dan membaiki sel-sel yang rosak semasa proses bersalin.
VITALEA :Multivitamin lengkap untuk memenuhi keperluan nutrisi dalam badan.
OSTEMATRIX : (klik di sini)Sumber kalsium yang baik untuk kesihatan tulang dan gigi, mengatasi masalah sembelit.
B-COMPLEX : (klik di sini)Menghasilkan sel darah merah dan melancarkan peredaran darah ke seluruh badan, mengurangkan stress dan menjadikan kulit wajah lebih berseri-seri.
VITAMIN-C :Menguatkan sistem imun dan menghasilkan kulit yang cantik dan sihat.
ZINC :Mempercepatkan penyembuhan luka luar dan dalam badan sert mengelakkan dari keguguran rambut.
ALFALFA: Bertindak seperti kacip fatimah moden. Membantu dalam pengecutan rahim serta bertindak sebagai 'milk booster'


Apa yang anda dapat selepas mengamalkan set ini?===============================- Badan semakin langsing
- Susu ibu meriah !! (supply & demand)
- Badan semakin bertenaga
- Tak sakit pinggang
- Bayi kenyang
- Ibu tidur lena
- Kulit semakin cantik
- Luka cepat sembuh
- Rambut kurang gugur
- Tulang & gigi kuat
- Kulit ibu semakin putih dan gebu

TAK NAK BELI SET PREMIUM NI? HANYA NAK SET ASAS? PUN BOLEH...
ANDA BOLEH PILIH BEBERAPA SET SEPERTI DI BAWAH:





TERDAPAT BEBERAPA PILHAN SET BERSALIN YANG BOLEH ANDA TENTUKAN MENGIKUT BAJET YANG ANDA TELAH PERUNTUKKAN. HARGA BOLEH DIBINCANG.



INGIN MEMILIKI SET BERPANTANG DARI SHAKLEE & MENGALAMI SENDIRI PENGALAMAN BERPANTANG YANG MENYERONOKKAN? SILA KLIK DI SINI UNTUK DAPATKAN SET BERPANTANG ANDA HARI INI:

hubungi saya untuk mendapatkan khidmat konsultasi secara ekslusif dan percuma serta tips pengambilan vitamin yang betul.


AYUADYANI
sms@whatsapp@telegram 0147375771
FB: R.U ADYANI AB RAHMAN

FP:3D HEALTH&BEAUTY SUPPLEMENT
INSTAGRAM: 3D_HEALTH_N_BEAUTY_SUPPLEMENT

#KONGSI KEBAIKAN


#SEBAR KEBAHAGIAAN

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN:KLIK DI SINI.
                                                       
"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..MODAL SERENDAH RM75  PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA

__________________________________________________________________________________
  Saya adalah pengedar shaklee bandar country homes, bandar tasik puteri, rawang, selayang, gombak, batu caves, selangor, kota bharu,kelantan.Pengeposan seluruh Malaysia.

BERPELUH WAKTU MALAM TANDA SAKIT TIBI? BAGAIMANA CARA RAWAT TIBI?

BERPELUH WAKTU MALAM TANDA SAKIT TIBI? BAGAIMANA CARA RAWAT TIBI? BERPELUH WAKTU MALAM TANDA SAKIT TIBI? Macam tak percaya je. Rasanya ham...