Thursday, 8 December 2016

APA CIRI-CIRI GAJET IDAMAN ANDA?

ASSALAMUALAIKUM W. B. T &  SALAM SEJAHTERA

Apa gajet atau phone idaman korang? Yelah,  sekarang ni,  fon dah jadi satu benda yang wajib. Hilang fon,  rasa macam dunia sempit je kan. Revolusi teelfon pun laju jee berlalu. Minggu ni beli,  minggu depan ada lagi yang baru. Tak terkejar dah. Tinggal lagi, kita je perlu pilih. Hehhe.. 

Revolusi ios

Bagi peniaga online,  gajet seharusnya merupakan satu 'modal' yang perlu diambil kira. 

Live your life..
Take chances.
Yup , hidup adalah pilihan...
.
Follow the rules , follow the nature, then kita kan jumpa pilihan yang tepat.  Macam orang Islam,  perlu lakukan istikharah setiap hari, agar dipandu untuk memilih yang terbaik. (bukan takat nak pilih jodoh je perlu istikharah) heheh..
.
Nature manusia,  ada masa rehat, ada masa beribadah,  ada masa bekerja,  ada masa makan. Kalau tak cukup salah satu, maka hidup huru hara kan.
.
Nature bisnes online,  kena ada gajet. Tapi,  tak semestinya gajet canggih manggih kan.  Kalau buat permulaan ni, tak perlu lah nak beria pakai macbook, iPhone 7 ke, nama pun permulaan kan. Kalau mampu, tak de masalah. Yang penting , fungsi yang ada tu, manfaatkanlah sepenuhnya.  Lepastu, kumpulkan duit bonus dan peruntukkan untuk gajet. Jangan kata nak buat bisnes, gajet tuh jadi penghalang pulak bila tak ada.
.
Macam ahkak,  buat shaklee online, bertemankan notebook asus hadiah suami 7 tahun lalu πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ enpon pun takde lah iphone 7 tu,  (nanti kita beli yea encik Azfar Ramathani)  hehehe. Ingat lagi, hanya bermula dengan samsung tab 3, lepastu lenovo tab 7, lepastu xiaomi max ni. Upgrade sikit2 pakai duit bonus. InsyaAllah lebih berkat hehe.  Bukan x berpuas hati, tapi macam boleh dapat ug lebih baik kan, janji usaha sebab macam ahkak ni, peniaga online gajet tu perkara yang penting, kira macam modal jugalah kan.
.
Bagi ahkak, syukur sangat2 sebab nature biz shaklee ni boleh buat online 100%. Pakai fon je.  Dari oder barang dan dapatkan cussy.  Tak perlu nak packing n pos bagai kalau x mau.
.
Apa ciri2 fon ahkak nak,?
.
1..storage besar,  internal dan external. Supaya boleh simpan poster banyak2
2.. Laju.  Hehhe.. Xdelah hang ke ape kan..plus banyak kelas online, wasup, live dan macam2.
3.. Boleh buat /update blog thru fon senang.  Macam kelmarin,  3 hari anak merengek nak melekap je,  so mmg xde ruang nak buka lappy, tapi jalankan biz guna phone 100% kan.
3.. Bateri tahan lama πŸ˜‚πŸ˜‚ susah hati kalau fon mati, nak2 time tengah sembang dengan cussy hihi..
4..tahan lasak. Hehehe..  Sebab buat kerja sambil main anak kan,  so haruslah,  fon ku,  fon anakku jua πŸ˜‰πŸ˜‰
5.. Kalau dapat free pon best juga, tapi lebih bermakna jika beli duit hasil bisnes sendiri kikiki
.
Doakan ahkak dapat ciri2 phone idaman ni.  Korang rasa,  apa phone yang ade ciri2 di atas ni,  boleh share tak? Nak aim buat RCA. InsyaAllah
.

__________________________________________________________________________________________ WEB RASMI UNTUK BISNES SHAKLEE SAYA TELAH BERPINDAH KE http://ohmyvitamin.com

Sunday, 4 December 2016

APA AKTIVITI MUSIM BANJIR KORANG?

Assalamualaikum w.b.t &  salam sejahtera

Musim hujan tiba lagi .  ore kelatey kato piye boh. Bahasa melayu kata musim banjir. Atau musim bah. Bula imbad zaman dulu-dulu, selain makan pelbagai  juadah berasaskan ubian dan  keledek, aktiviti fizikal juga tak di lupa.. Hihi
Buat boatbguna kertas je (origami) 



Kalau zaman kecik2 dulu ada paya di belakang rumah.  Kalau musim banjir begini,  akan penuh airnya.mula lah budak kampung cari cacing  ke cengkerik ke , nak buat pancing. Pancing pun sinple je, pakai je ranting2 kayu heheh.. Tak tunggu, letak je, hihi.. Dapatla ikan puyu kan.. Seronok bila dapat ikan, walaupun ikan tu ahkak tak makan. 

Lagi satu tu , time bah jugak,  pernah dgn mak,  sepupu sepapat,  pergi tengok air yang naik πŸ˜‚πŸ˜‚ rasa seronok kot tengok hihi.. Tapi sekarang ,  paya tu dah banyak orang bina rumah, dah di tambak tanak, dah jadi sempit,  air pon dah tak bersih sebab tak mengalir.. huuhuu.. 
Haa ni lagi satu..  Suka buat origami bina kapal atau boat, nak letak dekat aliran air hihi..  Pastu kadang2 lumba, kapal sapa laju..  Bila time ujan berenti,  siaplaaa kena bebel kat ma,  sampah beb! Hihi.. 
.. 
Paling heaven, mandi hujan hahahaha..  Kata orang kalau hujan pertama, tak boleh mandi, nanti demam. Kalau hujan dah lama boleh. Hurmm ada betuknya juga kan. Mungkin hujan yang pertama tu mengandungi particles2 yang tak elok turun bersama hujan.. 
.
Budak2 zaman dulu lasak, kebal, susah nak demam, sistem imun tinggi. Kan. Tapi budak zaman sekarang, kena hujan sikit dah mula demam selesema. Beza sungguh. Banyak faktor sistem imun lemah ni.  Satunya, faktor sekitar yang dah tak bersih dan selamat macam dulu. Keduanya, pemakanan seharian. Dulu, mana ade berleluasa sangat fast pmfood, junk food, processed food dan sebgainya kan. Budak sekarang,  ulam pon tak kenai. Memang perlubamalkan suplemen untuk boost immune sistem tu  
Hihi.. Rindu nak mandi air hujanπŸ˜‰πŸ˜‰. P/s,  nak mandi hujan boleh, pasyikan juga jaga keselamatan naaaa 
Apa aktiviti musim hujan n korang yea??
Cer share.. 
.
Salam sayang,
AyuAdyani
Ibu anak tiga

__________________________________________________________________________________________ WEB RASMI UNTUK BISNES SHAKLEE SAYA TELAH BERPINDAH KE http://ohmyvitamin.com

RESEPI SEMPERIT SUSU MUDAH CAIR DI MULUT KOMPEM JADI

RESEPI SEMPERIT SUSU MUDAH CAIR DI MULUT KOMPEM JADI RESEPI SEMPERIT SUSU MUDAH CAIR DI MULUT KOMPEM JADI Amboi tajuk! RESEPI SEMPERIT SUS...