Thursday, 8 December 2016

APA CIRI-CIRI GAJET IDAMAN ANDA?

ASSALAMUALAIKUM W. B. T &  SALAM SEJAHTERA

Apa gajet atau phone idaman korang? Yelah,  sekarang ni,  fon dah jadi satu benda yang wajib. Hilang fon,  rasa macam dunia sempit je kan. Revolusi teelfon pun laju jee berlalu. Minggu ni beli,  minggu depan ada lagi yang baru. Tak terkejar dah. Tinggal lagi, kita je perlu pilih. Hehhe.. 

Revolusi ios

Bagi peniaga online,  gajet seharusnya merupakan satu 'modal' yang perlu diambil kira. 

Live your life..
Take chances.
Yup , hidup adalah pilihan...
.
Follow the rules , follow the nature, then kita kan jumpa pilihan yang tepat.  Macam orang Islam,  perlu lakukan istikharah setiap hari, agar dipandu untuk memilih yang terbaik. (bukan takat nak pilih jodoh je perlu istikharah) heheh..
.
Nature manusia,  ada masa rehat, ada masa beribadah,  ada masa bekerja,  ada masa makan. Kalau tak cukup salah satu, maka hidup huru hara kan.
.
Nature bisnes online,  kena ada gajet. Tapi,  tak semestinya gajet canggih manggih kan.  Kalau buat permulaan ni, tak perlu lah nak beria pakai macbook, iPhone 7 ke, nama pun permulaan kan. Kalau mampu, tak de masalah. Yang penting , fungsi yang ada tu, manfaatkanlah sepenuhnya.  Lepastu, kumpulkan duit bonus dan peruntukkan untuk gajet. Jangan kata nak buat bisnes, gajet tuh jadi penghalang pulak bila tak ada.
.
Macam ahkak,  buat shaklee online, bertemankan notebook asus hadiah suami 7 tahun lalu ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ enpon pun takde lah iphone 7 tu,  (nanti kita beli yea encik Azfar Ramathani)  hehehe. Ingat lagi, hanya bermula dengan samsung tab 3, lepastu lenovo tab 7, lepastu xiaomi max ni. Upgrade sikit2 pakai duit bonus. InsyaAllah lebih berkat hehe.  Bukan x berpuas hati, tapi macam boleh dapat ug lebih baik kan, janji usaha sebab macam ahkak ni, peniaga online gajet tu perkara yang penting, kira macam modal jugalah kan.
.
Bagi ahkak, syukur sangat2 sebab nature biz shaklee ni boleh buat online 100%. Pakai fon je.  Dari oder barang dan dapatkan cussy.  Tak perlu nak packing n pos bagai kalau x mau.
.
Apa ciri2 fon ahkak nak,?
.
1..storage besar,  internal dan external. Supaya boleh simpan poster banyak2
2.. Laju.  Hehhe.. Xdelah hang ke ape kan..plus banyak kelas online, wasup, live dan macam2.
3.. Boleh buat /update blog thru fon senang.  Macam kelmarin,  3 hari anak merengek nak melekap je,  so mmg xde ruang nak buka lappy, tapi jalankan biz guna phone 100% kan.
3.. Bateri tahan lama ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ susah hati kalau fon mati, nak2 time tengah sembang dengan cussy hihi..
4..tahan lasak. Hehehe..  Sebab buat kerja sambil main anak kan,  so haruslah,  fon ku,  fon anakku jua ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰
5.. Kalau dapat free pon best juga, tapi lebih bermakna jika beli duit hasil bisnes sendiri kikiki
.
Doakan ahkak dapat ciri2 phone idaman ni.  Korang rasa,  apa phone yang ade ciri2 di atas ni,  boleh share tak? Nak aim buat RCA. InsyaAllah
.

__________________________________________________________________________________________ WEB RASMI UNTUK BISNES SHAKLEE SAYA TELAH BERPINDAH KE http://ohmyvitamin.com

Sunday, 4 December 2016

APA AKTIVITI MUSIM BANJIR KORANG?

Assalamualaikum w.b.t &  salam sejahtera

Musim hujan tiba lagi .  ore kelatey kato piye boh. Bahasa melayu kata musim banjir. Atau musim bah. Bula imbad zaman dulu-dulu, selain makan pelbagai  juadah berasaskan ubian dan  keledek, aktiviti fizikal juga tak di lupa.. Hihi
Buat boatbguna kertas je (origami) 



Kalau zaman kecik2 dulu ada paya di belakang rumah.  Kalau musim banjir begini,  akan penuh airnya.mula lah budak kampung cari cacing  ke cengkerik ke , nak buat pancing. Pancing pun sinple je, pakai je ranting2 kayu heheh.. Tak tunggu, letak je, hihi.. Dapatla ikan puyu kan.. Seronok bila dapat ikan, walaupun ikan tu ahkak tak makan. 

Lagi satu tu , time bah jugak,  pernah dgn mak,  sepupu sepapat,  pergi tengok air yang naik ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ rasa seronok kot tengok hihi.. Tapi sekarang ,  paya tu dah banyak orang bina rumah, dah di tambak tanak, dah jadi sempit,  air pon dah tak bersih sebab tak mengalir.. huuhuu.. 
Haa ni lagi satu..  Suka buat origami bina kapal atau boat, nak letak dekat aliran air hihi..  Pastu kadang2 lumba, kapal sapa laju..  Bila time ujan berenti,  siaplaaa kena bebel kat ma,  sampah beb! Hihi.. 
.. 
Paling heaven, mandi hujan hahahaha..  Kata orang kalau hujan pertama, tak boleh mandi, nanti demam. Kalau hujan dah lama boleh. Hurmm ada betuknya juga kan. Mungkin hujan yang pertama tu mengandungi particles2 yang tak elok turun bersama hujan.. 
.
Budak2 zaman dulu lasak, kebal, susah nak demam, sistem imun tinggi. Kan. Tapi budak zaman sekarang, kena hujan sikit dah mula demam selesema. Beza sungguh. Banyak faktor sistem imun lemah ni.  Satunya, faktor sekitar yang dah tak bersih dan selamat macam dulu. Keduanya, pemakanan seharian. Dulu, mana ade berleluasa sangat fast pmfood, junk food, processed food dan sebgainya kan. Budak sekarang,  ulam pon tak kenai. Memang perlubamalkan suplemen untuk boost immune sistem tu  
Hihi.. Rindu nak mandi air hujan๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰. P/s,  nak mandi hujan boleh, pasyikan juga jaga keselamatan naaaa 
Apa aktiviti musim hujan n korang yea??
Cer share.. 
.
Salam sayang,
AyuAdyani
Ibu anak tiga

__________________________________________________________________________________________ WEB RASMI UNTUK BISNES SHAKLEE SAYA TELAH BERPINDAH KE http://ohmyvitamin.com

Friday, 11 November 2016

KISAH SEORANG HAMBA ALLAH YANG MEMFITNAH HABIB UMAR BIN HAFIDZ HAFIZAHULLAH.

Assalamualaikum w.b.t & salam sejahtera

Hari ini Ayu nak share tentang sebuah kisah teladan berkaitan dengan fitnah. Kita tahu, fitnah ini suatu yang amat berat.  Dosa fitnah ni, perlu kita mohon ampun pada empunya diri.  Bila baca kisah ni, kita akan tahu, betapa fitnah ini membinasakan. 



Qalam Ilmu (ุงู„ู„ู‡ ู†ูˆุฑ):
๐Ÿ“œ KISAH HIKMAH ISLAMI

ุจุณู… ุงู„ู„ู‡ ุงู„ุฑุญู…ู† ุงู„ุฑุญูŠู… 
ุงู„ู„ู‡ู… ุตู„ ุนู„ู‰ ู…ุญู…ุฏ ูˆุนู„ู‰ ุขู„ู‡ ูˆุตุญุจู‡ ูˆุณู„ู… 
ุงู„ุณู„ุงู… ุนู„ูŠูƒู… ูˆุฑุญู…ุฉ ุงู„ู„ู‡ ูˆุจุฑูƒุงุชู‡ 

KISAH SEORANG HAMBA ALLAH YANG MEMFITNAH HABIB UMAR BIN HAFIDZ HAFIZAHULLAH.

“Habib... Maafkanlah saya yang telah memfitnah Habib dan ajarkan saya sesuatu yang boleh menghapuskan kesalahan saya ini.”

Aku berusaha menjaga lisanku, tak ingin sedikitpun menyebarkan kebohongan dan menyinggung perasaan Habib.lagi, detik kata hatiku. 

Habib Umar tersenyum ..,“Apa kau serius?” katanya.

Aku menganggukkan kepalaku dengan penuh keyakinan “Saya serius, Habib, Saya benar-benar ingin menebus kesalahan saya.”



Habib Umar terdiam beberapa saat. Ia tampak berfikir. Aku sudah membayangkan sebuah doa yang akan diajarkan oleh Habib Umar kepadaku, yang jika aku membacanya beberapa kali maka Allah akan mengampuni dosa-dosaku. Aku juga membayangkan satu perintah atau pekerjaan, atau apa saja yang boleh menebus kesalahan dan menghapuskan dosa-dosaku.

Beberapa detik kemudian, Habib Umar mengucapkan sesuatu yang benar-benar di luar sangkaanku....

“Apakah kamu mempunyai sebuah bulu ayam (pengibas habuk) di rumahmu?”

Aku benar-benar hairan kerana Habib Umar justeru menanyakan sesuatu yang tidak relevan untuk permintaanku tadi.

“Maaf, Habib?” Aku berusaha untuk memahami maksud Habib Umar.

Habib Umar tertawa, seperti Habib Umar yang biasanya. Di hujung tawanya, ia sedikit terbatuk sambil mengangguk-anggukkan kepalanya, ia menghampiriku,

“Ya, carikan satu bulu ayam yakni pengibas habuk di rumahmu,” katanya.

Nampaknya Habib Umar benar-benar serius dengan permintaannya.

“Ya, saya ada bulu ayam yakni pengibas habuk di rumah, Habib. Apa yang harus saya lakukan dengannya?” aku bertanya minta kepastian.

Habib Umar tersenyum....,“Besok pagi, berjalanlah dari rumahmu ke pondokku,” katanya, “Berjalanlah sambil mencabut sehelai demi sehelai bulu-bulu dari pengibas habuk itu. Setiap kali kamu mencabut sehelai bulu, ingatkan setiap perkataan burukmu tentang aku, lalu jatuhkan di jalanan yang kamu lalui.”
Aku hanya menganggukkan kepala dan aku tak akan membantahnya. Barangkali maksud Habib Umar adalah agar aku merenung semua kesalahan-kesalahanku. Dan dengan menjatuhkan bulu-bulunya satu per satu, maka kesalahan-kesalahan itu akan gugur diterbangkan oleh angin..

“Kau akan belajar sesuatu darinya,” kata Habib Umar Ada senyum yang sedikit memberi keyakinan di wajahku.
Keesokan harinya, aku menemui Habib Umar dengan sebuah pengibas habuk yang sudah tidak memiliki sehelai bulupun pada tangkainya. Aku segera menyerahkan batang pengibas habuk itu pada beliau.

“Ini, Habib..., bulu-bulu dari pengibas habuk ini sudah saya jatuhkan satu per satu sepanjang perjalanan. Saya berjalan lebih dari 5 km dari rumah saya ke pondok ini. Saya mengingati semua perkataan buruk saya tentang Habib.


Saya menghitung betapa luasnya fitnah-fitnah saya tentang Habib yang sudah saya sebarkan kepada begitu banyak orang....... Maafkan saya, Habib. Maafkan saya…”

Habib Umar mengangguk-angguk sambil tersenyum. Ada kehangatan yang aku rasakan dari raut mukanya, lalu dia bersuara......, “Seperti aku katakan kemarin, aku sudah memaafkanmu. Barangkali kamu hanya khilaf dan hanya mengetahui sedikit tentangku. Tetapi kau harus belajar sesuatu…,” katanya.

Aku hanya terdiam mendengar perkataan Habib Umar yang lembut, menyejukkan hatiku. “Kini pulanglah…” kata Habib Umar.
Ketika aku baru saja hendak melangkah pulang sambil mencium tangannya, tetapi Habib Umar melanjutkan kata-katanya.....

"Pulanglah dengan kembali berjalan kaki dan menempuh jalan yang sama dengan saat kamu menuju ke pondokku tadi…”
Aku terkejut mendengarkan permintaan Habib Umar kali ini, apalagi mendengarkan “syarat” berikutnya: “Di sepanjang jalan kepulanganmu, pungutlah kembali bulu-bulu dari pengibas habuk tadi kau cabut satu per satu. Esok hari, laporkan kepadaku berapa banyak bulu yang dapat kamu kumpulkan.”

Aku terdiam. Aku tak mungkin menolak permintaan Habib Umar. “Kamu akan mempelajari sesuatu dari semua ini,” Habib Umar mengakhiri kata-katanya.

Sepanjang perjalanan pulang, aku berusaha men

emukan bulu-bulu dari pengibas habuk yang tadi kulepaskan di sepanjang jalan. Hari yang terik. Perjalanan yang melelahkan. Betapa
sulit untukku menemukan bulu-bulu itu. Ia tentu saja telah ditiup angin, atau menempel di beberapa kenderaan yang sedang menuju kota yang jauh, atau disapu ke mana saja tempat yang kini tak mungkin aku ketahui.

Tapi aku harus menemukan bulu-bulu tersebut..., Aku harus terus mencari di setiap sudut jalanan, lorong-lorong sempit, ke mana saja!

Aku terus berjalan... Setelah berjam-jam, aku berdiri di depan rumahku dengan pakaian yang dibasahi keringat. Nafasku tercunga-cungap..., kerongkongku kering.
Di tanganku, kugenggam lima helai bulu pengibas habuk yang berhasil kutemukan di sepanjang perjalanan.

Hari sudah menjelang petang. Dari ratusan bulu ayam yang ku cabut dan ku jatuhkan dalam perjalanan ketika pergi bertemu Habib, hanya lima helai yang berhasil kutemukan dan kupungut sepangjang perjalanan pulang. Ya, hanya lima helai. Lima helai...,.

Hari berikutnya aku menemui Habib Umar dengan wajah yang murung. Aku menyerahkan lima helai bulu ayam yang telah ku kutip itu pada Habib Umar : "Ini, Habib..., hanya ini saja yang berhasil saya temukan.” Aku membuka genggaman tanganku dan menyerahnnya pada Habib Umar. Habib Umar tersenyum.....

"Kini kamu telah belajar sesuatu,” katanya.
Aku mengerutkan dahiku, ingin tahu....“Apa yang telah aku pelajari, Habib?” Aku benar-benar tak mengerti.

 “Tentang fitnah-fitnah itu,” jawab Habib Umar.

Tiba-tiba aku tersentak. Dadaku berdebar. Kepalaku mulai berkeringat.

“Bulu-bulu ayam yang kamu cabut dan kamu jatuhkan sepanjang perjalanan adalah fitnah-fitnah yang kamu sebarkan. Walaupun kamu benar-benar menyesali di atas perbuatanmu dan berusaha memperbaikinya, fitnah-fitnah itu telah menjadi bulu-bulu yang beterbangan entah kemana. Bulu-bulu itu adalah kata-katamu.
Ia telah dibawa angin terbang ke mana saja, ke berbagai tempat yang tak mungkin dapat kamu duga...,, ke berbagai wilayah atau negara yang tak mungkin dapat kamu hitung!”

Tiba-tiba aku menggigil mendengarkan kata-kata Habib Umar. Seolah-olah ada satu hentakan pesawat yang paling dahsyat di dalam kepalaku. Seolah-olah ada tikaman mata pisau yang menghujam jantungku.

Aku ingin menangis sekeras-kerasnya. Aku ingin mencabut lidahku sendiri.

“Bayangkan salah satu dari fitnah-fitnah itu suatu saat kembali pada dirimu sendiri… Barangkali kamu akan berusaha meluruskannya, karena kamu benar-benar merasa bersalah telah menyakiti orang lain dengan kata-katamu itu. Barangkali kamu tak ingin mendengarnya lagi. Tetapi kamu tak dapat menghentikan semua itu! Kata-katamu yang telah terlanjur tersebar dan terus disebarkan di luar kawalanmu, tak dapat kamu bungkus lagi dalam sebuah kotak besi untuk kamu kubur dalam-dalam sehingga tak ada orang lain lagi yang mendengarnya. Angin waktu telah mengabdikannya."

“Fitnah-fitnah itu telah menjadi dosa yang terus beranak-pinak tak ada penghujungnya. Agama menyebutnya sebagai dosa jariyah. Dosa yang terus berjalan di luar kawalan pelakunya...., 
Maka tentang fitnah-fitnah itu, meskipun aku atau sesiapapun saja yang kamu fitnah telah memaafkanmu sepenuh hati, fitnah-fitnah itu terus mengalir hingga kau tak dapat membayangkan bila ianya akan berakhir.

Bahkan meskipun kau telah meninggal dunia, fitnah-fitnah itu terus hidup karena angin waktu telah membuatnya abadi.
Maka kamu tak dapat menghitung lagi berapa banyak fitnah-fitnah itu telah memberatkan timbangan keburukanmu kelak.”

Tangisku benar-benar pecah. Aku tersungkur di lantai.

“Astagfirulloh hal-adzhim… Astagfirullohal-adzhim… Astagfirulloh hal-adzhim…”

Aku hanya mampu terus mengulangi istighfar. Dadaku gemuruh. Air mata menderas dari kedua hujung mataku.
“Ajarkanlah saya apa saja untuk membunuh fitnah-fitnah itu, Habib..... Ajaranlah saya! Ajarkanlah saya! Astagfirulloohal-adzhim…” Aku terus menangis menyesali apa yang telah aku perbuat.

Habib Umar tertunduk sambil menitiskan air matanya. “Aku telah memaafkanmu setulus hatiku...., wahai anakku,” katanya,
“Kini, aku hanya mampu berdoa agar Allah mengampunimu, menga

mpuni kita semua. Kita harus percaya bahawa Allah, dengan kasih sayangnya, adalah Zat yang Maha terus menerus menerima taubat manusia. Innallooha tawwaabur-rahiim...”

Aku seperti disambar halilintar jutaan megawatt yang menggoncangkan batinku!
Aku ingin mengucapkan sejuta atau sebanyak-banyaknya istighfar untuk semua yang sudah kulakukan!

Aku ingin membacakan doa apa saja untuk menghentikan fitnah-fitnah itu!

“Kini aku telah belajar sesuatu,”
Demikianlah sahabat dan saudaraku. Itulah sebab kenapa, fitnah itu "KEJAM". Lebih kejam dari pada pembunuhan.
Bayangkan berapa juta wall di media social yang kita penuhi kalau satu kali saja posting fitnah terhadap seseorang dan itu akan menetap abadi sepanjang masa apalagi kalau di share. 

Maka setiap yang ingin  kita posting hendaklah di telaah dan difikirkan dulu sama ada akan menjadi fitnah ataupun umpatan?

Wallahu A'lam 

Sumber : Kiriman hamba Allah Whatsapp Group Tazkirah 
Edit : Admin


__________________________________________________________________________________________
 Saya adalah pengedar shaklee bandar country homes, bandar tasik puteri, rawang, selayang, gombak, batu caves, selangor, kota bharu,kelantan.Pengeposan seluruh Malaysia.

Friday, 4 November 2016

JUALAN GUDANG AKHIR TAHUN KARANGKRAF 2016. APA YANG MENARIK?

Assalamualaikum w.b.t &  salam sejahtera

Hai semua..  Sesantai je hari ni.  Nak share akit tentang jualan gudang akhir tahun karangkraf. Dah lama Ayu tak gi memana pesta buku dengan anak2.  Kebetulan cuti deepavali tempoh hari, ade peluang,  so, join je lah

Sebulan jualan ni diadakan

Actually,  ni lah first time Ayu jejak kaki ke karangkraf. Selama ni duk lalu je, tak pernah lak singgah hihi. 

Ok, apa yang menariknya,  parking banyak dan lias. So, tiada masalah. Cuma jauh  dan dekat je. Tapi  bagi yang ada anak, ada ruangan parking khas yang dekat dengan khemah jualan. Yang parking  jauh  tu, jangan risau,  sebab ade shelter disediakan. Anak Ayu teruja tau sebab salah satu shelter yang ada ni adalah modifikasi dari kereta kancil. 

Tadaa.. Cute kan. Kreatif sungguh! 
Actually  banyak, memang banyak buku yang dijual pada harga ryntuh ni. Kalau novel tu, memang ada baaannnyak sangat, siap ada satu  khemah tepi tu khas untuk novel, dijual pada harga rm 1- rm 5 je. Tapi sebab Ayu bukan penggemar novel, makanya, terlupa lak nak snap pic tang tu hihi. 
antara buku yang ayu suka
Ayu suka buku tentang parenting,  motivasi,  ilmiah so, memang pulun gakla. Rambang mata nak pilih,  tapi sebab sehari sebelum ke karangkraf, Ayu dah borong buku di popular, dan sehari selepas ke karangkraf pun, ayu pergi lagi popular, jadi, taklah banyak sangat beli untuk diri sendiri. 
Hasil tangkapan kami.. Adik, abang, kakak, ummi 
Aksi anak2 Ayu sewaktu nak pilih buku. Rambang mata memasing
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Setiap orang ada bakul sendiri. Tapi, lepas si abahnya bagi panduan dan di sort balik, makanya yang di atas tu je dibeli. Kalau tak, hurmm..

Aksi dan gelagat 3D ummi pilih  buku


Sooo seronok bila ada teman time nak pilih buku.  Tapi, kalau nak pergi, better pergi time weekdaya, orang tak ramai sangat. 

Oh ya, di khemah luar juga, terdapat gerai menjual makanan dan minuman. Kalau rasa dahaga or lapar, boleh basahkan bibir kat situ.

Okai?Ayu pun kalai diberi kesempatan, Ayu nak pergi lagi sekali, sebab Ayu nak borong buku untuk dijadikan hadiah buat anak2 bisnes shaklee Ayu. Haritu pergi tak fokus bab ni hihi. 
Ok da...  Kalau korang jugak pergi jangan lupa tau,  share jugak pengalaman korang. 
Slaam sayang, 
AyuAdyani
Ummu3D

__________________________________________________________________________________________ Saya adalah pengedar shaklee bandar country homes, bandar tasik puteri, rawang, selayang, gombak, batu caves, selangor, kota bharu,kelantan.Pengeposan seluruh Malaysia.

Sunday, 16 October 2016

4 Tips Kesuburan Dari Zeti Hafiza

Saya rasa sangat best pulak baca tips kesuburan kak Zeti Hafiza, SID shaklee Melaka yang cemerlang gemilang terbilang. 4 tips yang best dari beliau ialah :



Cara Mengatasi Migrain


Assalamualaikum W.B.T.. Saya Ayu Adyani Ab Rahman, berumur 33 tahun dan berasal dari Kota Bharu. Saya berkerja sebagai guru dan memiliki 3 orang anak. Saya ingin berkongsi pengalaman saya mengidap penyakit sinus, migrain dan gastrik di tahap kritikal.


cara atasi migrain dan sinus teruk dengan vivix shaklee

Menghadiri Kelas Blog EIZIL

Best gile kelas blog ni, seperti makan western campur nasi lemak telur mata, nyum nyum nyum.


kelas blogger tua eizil berkongsi pengaloaman

Monday, 27 June 2016

KENAPA ESP SHAKLEE SUMBER SOYA TERBAIK??



__________________________________________________________________________________________Saya adalah pengedar shaklee bandar country homes, bandar tasik puteri, rawang, selayang, gombak, batu caves, selangor, kota bharu,kelantan.Pengeposan seluruh Malaysia.

Saturday, 25 June 2016

MANFAAT COLLAGEN POWDER SHAKLEE DAN TESTIMONI COLLAGEN POWDER SHAKLEE

ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA

Hari ini nak kongsi tentang manfaat coolagen powder shaklee, iaitu collagen terbaik di dunia dengan ciri-ciri dan bahan terbaik yang digunakan. Di sini, saya lampirkan juga testimoni pengguna collagen powder shaklee yg telah berjaya mendapat kesan positif darinya.

collagen powder shaklee

Tuesday, 14 June 2016

NUTRISI PENTING UNTUK PESAKIT PSORIASIS

kenali psoriasis
Assalamualaikum w.b.t & Salam Sejahtera

Alhamdulillah, hari ni saya nak kongsi tentang nutrisi yang diperlukan oleh pesakit Psoriasis. Oh ya, Psoriasis ni berbeza dengan ekzema. Psoriasis ni lebih kepada penyakit yang melibatkan sistem imun sepeeti SLE, dan sebagainya. boleh baca lanjut di sini (  http://www.ohmyvitamin.com/2016/06/12/kenali-sakit-kulit-psoriasis-bukan-sakit-kulit-biasa-tapi/ )


apa vitamin yang diperlukan oleh pesakit psoriasis bagi membantu pesakit mengawal keadaan dari menjadi lebih teruk?

secara amnya, pesakit psoriasis perlu meningkatkan sistem imun, mengambil vitamin yang tinggi anti oksidan serta anti radang.

Alhamdulillah,, set psoriasis Shaklee boleh juga di amalkan dan ia dijamin Sentiasa Selamat, Sentiasa Semulajadi dan Sentiasa Berkesan, InsyaAllah..

yang pasti,kita berusaha..
.
Set asas psoriasis boleh dilihat berdasarkan gambar yang saya upload

testimoni pesakit psoriasis juga ada saya sertakan

Jangan segan silu untuk hubungi saya bagi mendapatkan khidmat konsultasi terbaik..

hubungi saya ya
NAK CUBA RANGKAIAN PRODUK DARI SHAKLEE YANG DIJAMIN SENTIASA SELAMAT, SEMULAJADI DAN BERKESAN?
HUBUNGI SAYA SEKARANG,
AYUADYANI
sms@whatsapp@telegram 0147375771
FB: R.U ADYANI AB RAHMAN
FP: ohmyvitamin.com
INSTAGRAM: ohmyvitamindotcom
WEB: ohmyvitamin.com
#KONGSI KEBAIKAN
#SEBAR KEBAHAGIAAN
ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI
BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI
“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN.. MODAL SERENDAH RM75. PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

#shakleeMalaysia
#shakleeBrunei
#shakleeSingapore
#vivix

Monday, 23 May 2016

MENGAPA IBU HAMIL PERLU MENGAMBIL ZAT BESI SETIAP HARI?

ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA

Zat besi (iron) merupakan salah satu nutrien yang penting sepanjang tempoh kehamilan. Pengambilan zat besi yang mencukupi semasa mengandung boleh mengurangkan risiko beberapa gejala penyakit, baik untuk ibu ataupun bayi dalam kandungan. Jom saya kongsikan, mengapa ibu hamil perlu mengambil zat besi dalam diet seharian, serta berapa pula jumlah zat besi yang diperlukan setiap hari.

ibu hamil zat besi
pengambilan zat besi untuk ibu hamil

APA KEPENTINGAN ZAT BESI UNTUK IBU HAMIL DAN BAYI?

Secara umumnya, zat besi diperlukan oleh ibu hamil untuk:
  1. Mengekalkan fungsi kognitif yang normal
  2. Mencegah kekurangan kebolehan bekerja
  3. Tempoh kehamilan yang lengkap
  4. Mengelakkan anemia ketika hamil dan elak dari berlakunya tumpah darah ketika proses melahirkan
Kelebihan zat besi untuk bayi dalam kandungan:
  1. Memastikan perkembangan fetus yang baik
  2. Mengelakkan berat badan yang rendah semasa lahir
  3. Menyokong perkembangan otak.
BERAPA BANYAK ZAT BESI YANG IBU HAMIL PERLU AMBIL SETIAP HARI?

Berdasarkan saranan Pengambilan Nutrien Malaysia, ibu hamil disarankan untuk mengambil 29mg zat besi semasa trimester pertama tempoh kehamilan. Zat besi yang diperolehi dari sayur-sayuran dan kekacang adalah kurang diserap oleh badan kita berbanding zat besi yang diperolehi daripada sumber haiwan (daging, ikan, ayam).
Bagi memenuhi keperluan zat besi, ibu hamil boleh amalkan:
  1. 3 ikat (1kg) bayam setiap hari
  2. 5 cawan (1.2 kg) kekacang sehari.
waah, banyak nya..macam tak larat je kan..
Alhamdulillah, untuk menyeesaikan masalah susah nak makan sayur sebanyak itu, jom kita tengok, apa yang Shaklee boleh bantu:

VITALEA IRON FORMULA
vitalea dewasa 2

Mengandungi 28 jenis multivitamin dan mineral lengkap dengan zat besi untuk kesihatan yang optimum.
Selain itu, ia juga mengandungi asid folic yang sememangnya di akui amat diperlukan untuk ibu hamil. Mengambil masa kurang dari setengah jam untuk dihadam dan diserap oleh badan, menjadikan Vitalea iron formula ini sangat sesuai diambil oleh sesiapa sahaja, terutamanya ibu hamil.

TIPS: PENGAMBILAN VITALEA IRON FORMULA AKAN MENJADI LEBIH EFISYEN JIKA DIAMBIL BERSAMA VITAMIN C. (Sustained released vita C Shaklee merupakan vitamin C terbaik dunia tau)

NAK BANYAK LAGI TIPS KEHAMILAN/BERSALIN/MENYUSU? JOM HUBUNGI SAYA.

NAK CUBA RANGKAIAN PRODUK DARI SHAKLEE YANG DIJAMIN SENTIASA SELAMAT, SEMULAJADI DAN BERKESAN?

HUBUNGI SAYA SEKARANG,

AYUADYANI
sms@whatsapp@telegram 0147375771
FB: R.U ADYANI AB RAHMAN
FP: 3D HEALTH&BEAUTY SUPPLEMENT
INSTAGRAM: 3D_HEALTH_N_BEAUTY_SUPPLEMENT
WEB: ohmyvitamin.com

#KONGSI KEBAIKAN
#SEBAR KEBAHAGIAAN

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI
BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN.. MODAL SERENDAH RM75. PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”
#shakleeMalaysia
#shakleeBrunei
#shakleeSingapore
#vivix

__________________________________________________________________________________________ 
 Saya adalah pengedar shaklee bandar country homes, bandar tasik puteri, rawang, selayang, gombak, batu caves, selangor, kota bharu,kelantan.Pengeposan seluruh Malaysia.

Sunday, 22 May 2016

PENGEDAR SHAKLEE RAWANG, SELAYANG DAN GOMBAK

ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJATERA

Saya adalah konsultan @ pengedar Pro Shaklee daerah Rawang Selayang & Gombak. Percuma bagi pengahantaran dikawasan sekitarnya. Perkhidmatan pengeposan juga disediakan untuk seluruh negara.

rangkaian produk shaklee
Disini kami ada menawarkan supplement SHAKLEE seperti :-
.Set Kecantikkan,
. Set Kesuburan,
. Set Kehamilan,
. Set Penyusuan,
. Set Berpantang,
. Set Ekzema/Resdung/Asma,
. Set Kanak-kanak,
. Set Kurus,
. Set Tambah Berat,
. Set Kencing Manis,
. Set Darah Tinggi,
. Set Buasir,
. Set Migrain,
. Set Sendi/Tulang/Lutut,
. Set Jantung Sihat,
.Dan lain-lain lagi
.
Terdapat juga produk pembersihan wajah yang seshai untuk semua jenis kulit dan juga bagi anda yang memang mempunyai masalah kronik.
Produk cucian harian utk rumah, sesuai untuk semua memandangkan ia dibuat dari bahan semulajadi,
Produk Rumah sihat dan lain-lain…
.
Boleh hubungi saya untuk mendapatkan khidmat konsultasi yang berterusan, jadual makan vitamin secara percuma.

ANTARA MAKLUM BALAS PELANGGAN YANG BERPUAS HATI DENGAN KHIDMAT KAMI:
INI KATA MEREKA…. APA PULA KATA ANDA??? NAK CUBA RANGKAIAN PRODUK DARI SHAKLEE YANG DIJAMIN SENTIASA SELAMAT, SEMULAJADI DAN BERKESAN?
HUBUNGI SAYA SEKARANG, 
AYUADYANI
 
sms@whatsapp@telegram 0147375771
FB: R.U ADYANI AB RAHMAN
 
FP:3D HEALTH&BEAUTY SUPPLEMENT
INSTAGRAM: 3D_HEALTH_N_BEAUTY_SUPPLEMENT
WEB: ohmyvitamin.com
 #KONGSI KEBAIKAN
#SEBAR KEBAHAGIAAN
 
ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN:KLIK DI SINI.

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI
 
ASK ME HOW OR JUST SIGN UP HERE(then click join now)
                                                   
“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..MODAL SERENDAH RM75  PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA
 
#shakleeMalaysia
#shakleeBrunei
#shakleeSingapore
#vivix


__________________________________________________________________________________________ 

 Saya adalah pengedar shaklee bandar country homes, bandar tasik puteri, rawang, selayang, gombak, batu caves, selangor, kota bharu,kelantan.Pengeposan seluruh Malaysia.

Wednesday, 18 May 2016

CARA NAK JANA PENDAPATAN ONLINE UNTUK BAYAR SEWA RUMAH DAN SEMUA BIL

ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA

Semalam, saya di hubungi oleh seorang wanita yang juga seorang isteri dan ibu menyatakan hasrat untuk menjana pendapatan secara onlin dari rumah. Beliau meminta saya untuk menerangkan apa yang saya sedang lakukan dan apa lagi perniagaan yang saya jalankan selain Shaklee. Sudah tentu saya hanya setia dengan Shaklee. Bukan saya sahaja, malahan ramai lagi mereka diluar sana yang mendapat imbuhan yang lumayan dari Shaklee, bukan sahaja untuk membayar sewa rumah, tetapi juga bil-bil smasa yang lain, bayar kereta pun boleh tau.. Jangan terkejut jika ada di antara mereka yang boleh membayar kereta berharga 6 angka secara tunai, kerana imbuhan bulanan yang mereka dapat setiap bulan adalah ratusan ribu. Ya ini betul. Tak percaya? Ok, di sini saya selitkan video pengakuan seorang akak yang baru sahaja berjinak dengan Shaklee tapi dah dapat apa yang di impikan.


ha kan? Saya sendiri pada awalnya tidak menyangka yang Shaklee merupakan satu-satunya syarikat MLM yang telus dalam pengagihan pendapatan. Tidak timbul isu upline dapat lebih banyk dari downline, atau sebagainya. Yang penting, dalam shaklee ni, kita perlu berusaha. “kita buat, kita dapat”.

Saya? berapa pendapatan saya? hehehe..

Saya buat shaklee hanya part time,dan bonus pertama saya hanya rm 36,( masa ni hanya beli untuk makan sendiri je, bukan buat bisnes). Sekarang ni, Alhamdulillah, walaupun saya tidak menumpukan 100% pada bisnes Shaklee, Pendapatan saya dengan Shaklee bukan setakat dapat membayar pinjaman perumaha, malah pinjaman kereta, dan selebihnya untuk belanja anak-anak serta keperluan lain juga. Alhamdulillah. Yang penting, perniagaan saya ini tidak menggangu masa saya bersama anak-anak dan suami tercinta..
oklah.. tak mau citer panjang-panjang sebab semua pun dah tahu kan, shaklee ni terbaik..

nak tahu lanjut lagi, boleh hubungi saya secara personal yea..

ITU KATA MEREKA..ITU PILIHAN MEREKA..
APA KATA ANDA..APA PULA PILIHAN ANDA?
hubungi saya untuk mendapatkan khidmat konsultasi secara ekslusif dan percuma serta tips pengambilan vitamin yang betul.
AYUADYANI
sms@whatsapp@telegram 0147375771
FB: R.U ADYANI AB RAHMAN
FP:3D HEALTH&BEAUTY SUPPLEMENT
INSTAGRAM: 3D_HEALTH_N_BEAUTY_SUPPLEMENT
BLOG:1)  DANISHDAMIADARIS.BLOGSPOT.MY
2) OHMYVITAMIN.COM
#KONGSI KEBAIKAN  #SEBAR KEBAHAGIAAN
ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN:KLIK DI SINI.
sayonara…


__________________________________________________________________________________________ 
 Saya adalah pengedar shaklee bandar country homes, bandar tasik puteri, rawang, selayang, gombak, batu caves, selangor, kota bharu,kelantan.Pengeposan seluruh Malaysia.

Friday, 13 May 2016

KENAPA PERLU PAKAI MAKEUP REMOVER NUTRIWHITE WALAUPUN TAK PAKAI MEKAP?

ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA

Tajuk apa ni? Saya tak pakai makeup, tapi kena pakai makeup remover? Nak remove apa kalau dah Tak pakai makeup kan.. Haaa, ni lah nak bagitahu, saya dulu pun macam tu, pakai pencuci muka je, padahal tak pakai bedak atau foundation bagai, mascara? jauh sekali lah..hihi.. tapi…..

KENAPA PERLU MAKEUP REMOVER?

haaa  tapi apa? tapi..bla saya hadiri nutriwhite party, baru saya sedar, yang whitehead dan blackhead yang ada pada muka saya ni disebabkan oleh sisa-sisa kotoran daki akibat pencemaran yang berlaku, yang singgah di muka saya, seperti debu, habuk dan lain-lain. Hakikatnya, selama ini saya silap!


gandingan mantap, makeup remover dan foaming cleanser shaklee

selepas saya mengalami sendiri proses mencuci muka menggunakan 7 produk nutriwhiteShaklee, saya rasa sangat berbeza. Alkisahnya, saya dah 2 tahun tak buat facil di mana-mana pusat kecantikan, selepas serik tatkala kali terakhir berkunjung ke sana, selepas melahirkan anak ketiga, di mana selepas buat facial, muka saya dinaiki jerawat yang sangat teruk, sehingga menanah, jerawat besar sampai ke pangkal leherdan belakang badan. Sakit, pedih dan meninggalkan parut hitam..hehe.. oppss yang ini saya akan cerita dalam entry yang akan datang.

Hari ni nak fokus untuk makeup remover je.
ok, apa yang istimewanya makeup remover nutriwhite Shaklee ni?


review gentle action make up remover shaklee
ok.. yang istimewanya,

pertama sekali mestilah sebab ia Shaklee yang pastinya selamat, semulajadi dan berkesan kan..
Then, ia adalah “gentle action” yang pastinya bertindak secara lembut, dimana ia juga dirumus dengan tidak berminyak (memang best) dan mudah diserap oleh kulit. Tunas pokok bic yang digunakan pula menghilangkan sel mati, dengan lembut, tanpa meninggalkan kesan.ala-ala scrub gitu. Nutriwhite set takde scrub jadi, makeup remover ni lah scrub nye, tapi, awas!! ada tempoh masa die berapa lama perlu dipakai tau (yang ni tips ekslusif untuk rakan yang beli dengan saya je)
Aloe veranya pula menyegarkan dan menegangkan kulit. jadi, lepas pakai makeup remover ni, memang kulit akan rasa tegang, Sungguh! saya jarang nak buat produk review tentang skincare ni, tapi yang ini memang saya jatuh cintan-cintun, tahap jatuh dah tak bangun2 dah hihi..
So, lepas kelas hari tu, memang saya terus beli dan gunakan makeup remover. Hari-hari sental muka, baru 3 hari pakai dah nampak perubahan tau.. Perasan bila kawan2 tegur, muka dah tak kusam sangat macam sebelum2 ni..hihi..berbunga-bunga hati ku ini..
Jomlah dapatkan satu, nanti saya tolong ajarkan macam mana nak guna, oh ya, lupa nak bagitau, guna sikit je, sebesar duit 5 sen, memang tahan lama dan jimat kan?  haipps, tipss lagi ni..Nak tips yang lagi best? jom hubungi saya sekarang!

ITU KATA MEREKA..ITU PILIHAN MEREKA..
APA KATA ANDA..APA PULA PILIHAN ANDA?

hubungi saya untuk mendapatkan khidmat konsultasi secara ekslusif dan percuma serta tips pengambilan vitamin yang betul.

AYUADYANI
sms@whatsapp@telegram 0147375771
FB: R.U ADYANI AB RAHMAN
FP:3D HEALTH&BEAUTY SUPPLEMENT
INSTAGRAM: 3D_HEALTH_N_BEAUTY_SUPPLEMENT
BLOG:1)  DANISHDAMIADARIS.BLOGSPOT.MY
2) OHMYVITAMIN.COM
#KONGSI KEBAIKAN  #SEBAR KEBAHAGIAAN
ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN:KLIK DI SINI.
PENGEDAR SHAKLEE PILIHAN ANDA
                                                       
“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..MODAL SERENDAH RM75  PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”


__________________________________________________________________________________________ 

 Saya adalah pengedar shaklee bandar country homes, bandar tasik puteri, rawang, selayang, gombak, batu caves, selangor, kota bharu,kelantan.Pengeposan seluruh Malaysia.

AKBAT PROGRAM KURUS DENGAN SIHAT DAN SELAMAT

AKBAT PROGRAM KURUS DENGAN SIHAT DAN SELAMAT AKBAT PROGRAM KURUS DENGAN SIHAT DAN SELAMAT Jom tahu lebih lanjut tentang apa itu AKBAT? Sia...