9TIPS MEMILIH FESYEN PAKAIAN WANITA BERSAIZ XXXXL AGAR TIDAK DIGELAR MUMIA HIDUP

ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA

Memiliki susuk tubuh bersaiz XXXXXL sering membuatkan anda hampa tatkala masuk ke butik pakaian. Mana tidaknya semua yang dipamerkan di butik bersaiz kecil, melainkan hanya beberapa helai sahaja. Hampa bukan? Jangan risau, pasti ada jalan penyelesaiannya kan. Sebelum anda masuk ke butik, anda perlu terlabih dahulu mengetahui appakah gaya yang sesuai untuk anda yang bersaiz XXXXXL ni.



9 tips tampil cantik walaupun bersaiz XXXXL:

1. BUAT KAJIAN

Sebelum berkunjung ke butik, anda perlu membuat sedikit kajian mengenai butik yang menyediakan saiz pakaian sehingga XXXXL dan ke atas. Kini terdapat banyak butik yang menyediakan pakaian untuk mereka yang bertubuh gempal. Usah malu atau segan, malu bertanya sesat jalan kan?
gambar ihsan google
2. PERGI BUTIK

Anda yang berbadan besar tidak digalakkan membuat belian atas talian melainkan jika anda sudah biasa dengan jenis kain atau 'design' yang biasa anda pakai. Namun seeloknya, pergi ke butik dan mencuba terlebih dahulu pakaian yang hendak dibeli. Boleh ajak teman untuk memberi pendapat tentang pilihan anda.

3. CORAK MENEGAK

Corak menegak merupakan elemen paling penting yang perlu ada dalam setiap fesyen yang anda gayakan. Elakkan memilih baju yang bercorak floral besar ataupun melintang kerana ia akan menammpakkan lagi badan yang sememangnya berisi. tujuannya untuk membantu menyorok saiz sebenar badan anda.



4. SAIZ TEPAT


Paling penting! Pilih saiz yang tepat untuuk anda. jika anada bersaiz XXXXL, maka belilah baju yang bersaiz XXXXL, bukan lebih kecil mahupun lebih besar. Jika lebih kecil, ia akan menampakkan kekurangan, jika lebih besar pula akan nampak kurang manis bila dipandang. ini akan mengurangkan keyakinan diri anda.

5. WARNA TERANG

Jarang sekali mereka yang berbadan besar memilih warna yang terang kerana beranggapan warna pastel lebih sopan untuk digayakan dan minat yang mendalam terhadap warna tersebut. Tidak mengapa, jika anda merasa selesa, anda boleh saja teruskan beerpenampilan begitu. Namun warna terang dapat menghilangkan fokus orang terhadap susuk tubuh anda, sebaliknya memberitumpuan pada baju yang anda pakai. Warna hitam memang membantu, namun warna terang juga memiliki keistimewaan tersendiri.

6. AKSESORI BESAR

Aksesori tidak perlu berlebihan, cukup satu atau dua untuk membantu anda meningkatkan keyakinan untuk tampil berfesyen. Anda perlu memilih gelang tangan atau jam yang bersesuaian dengan saiz dan bentuk tangan. Jangan sesekali pilih yang kecil! Berfesyen perlu mengikut kesesuaian bukan minat semata-mata



7.SELUAR LURUS

Seluar berpotongan lurus adalah paling ideal untuk anda, bukannya dari jenis "skinny" atau "legging". Kesopanan akan lebih terserlah. Kenaka juga blaus labuh melepasi punggung berserta selendang yang akan membantu anda menaikkan seri. Pemakaian seluar ketat dan baju yang sendat akan menimulkan persepsi negatif pada orang yang memandang selain tidak memenuhi syariat. 

8. KASUT TUMIT

Tatkala menghadiri jemputan, dan ingin tampil menawan, dress labuh dan kasut bertumit boleh dijadikan pilihan. Pemakaian kasut bertumit akan memberi imaginasi kaki yang panjang dan membantu menyorok segala "lemak" yang ada disamping meningkatkan keyakinan anda semasa berada dalam majlis tersebut. Namun perlu di ingat, kasut perlulah sesuai!

9. POTONGAN BAJU

Pilih potongan baju berlengan besar atau "flowing cuffs" jika anda ingin menyorok kegemuka badan. sekaligus meningkatkan keyakina anda untuk tampil di khalayak. ini Penting supaya diri tidak rasa terpencil..



PENAT MEMILIKI BADAN BERSAIZ XXXL? DAH CUBA BERMACAM CARA UNTUK MENDAPATKAN SAIZ YANG LEBIH KECIL?



ADA CARA SEBENARNYA. NAK JADI SEPERTI MEREKA DIBAWAH NI?













ADA RAMAI LAGI LIVE TESTIMONI LAIN...MACAM MACAM KAN...

Nak senang citer, ambil je set diet sihat Shaklee, insyaallah, dengan jadual penggunaan yang betul, masalah berat badan and a boleh diatasi. Saya sedia membantu


Dengan konsep bakar, Huang Dan bina, set diet sihat Shaklee ni boleh Bantu anda dengan Cara yang Selamat insyaallah..boleh baca detail set diet sihat di sini

.Tunggu apa lagi, jom cuba sekarang, Insyaallah x menyesal!

Jom, hubungi saya sekarang, nanti citer yea...


AYUADYANI
sms@whatsapp@telegram 0147375771
FB: R.U ADYANI AB RAHMAN

FP:3D HEALTH&BEAUTY SUPPLEMENT  
INSTAGRAM: 3D_HEALTH_N_BEAUTY_SUPPLEMENT

                                        #KONGSI KEBAIKAN
#SEBAR KEBAHAGIAAN

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN:KLIK DI SINI.
                                                       
"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..MODAL SERENDAH RM75  PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA
_________________________________________________________________ Saya adalah pengedar shaklee bandar country homes, bandar tasik puteri, rawang, selayang, gombak, batu caves, selangor, kota bharu,kelantan.Pengeposan seluruh Malaysia.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

9 CARA KELUARKAN KAHAK BAYI DAN KANAK-KANAK SECARA SEMULAJADI,MURAH DAN BERKESAN

SAYA SAYANG SAYANG-SAYANG SAYA/DOA ANAK SOLEH

7 PERSIAPAN MANUSIA UNTUK MENGHADAPI DATANGNYA KEMATIAN.