Friday 17 April 2015

12 TIPS / AMALAN PEMBUKA PINTU REZEKI

ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA

Rezeki yang diberikan oleh ALLAH bukan setakat wang ringgit atau harta kekayaan. Kesihatan itu rezeki, anak itu rezeki, mempunyai keluarga itu rezeki, mempunyai kerja itu rezeki, bahagia itu rezeki,Pendek kata, apa sahaja nikmat dan kemudahan yang kita kecapi adalah rezeki yang tidak terhitung tinggi nilainya. Terima Kasih ALLAH. ALHAMDULILLAH A'LA KULLI HAA..
Di sini saya nak kongsikan sedikit tips atau amalan yang kita boleh lakukan untuk membuka pintu rezeki. Tips ini saya kumpul dari ahli perniagaan hebat, saudara IRFAN KAHIRI melaui laman sosial facebook beliau.


11 AMALAN/TIPS PEMBUKA PINTU REZEKI:
 1. Redha sekiranya ada pintu rezeki tertutup. Bukan rezeki kita la tu… tapi InsyaAllah tingkap rezeki lain akan terbuka.
 1. Nak duit? Perlu Doa, Usaha, Ikhtiar dan Tawakal. Baru dapat D-U-I-T :)
 1. Maafkan salah & silap orang lain sebelum tidur malam ini. Bila hati tenang, rezeki mudah datang.
 1. Kalau tak mampu untuk sedekah wang ringgit selalu, lakukan solat Dhuha selalu kerana ianya mengandungi banyak manfaat sedekah.
DOA DHUHA
 1. Bersangka baik dan doakan kejayaan orang lain. InsyaAllah ramai akan doakan kita kembali.
 1. Tunaikan hajat orang lain dan bantu orang lain mencapai hajat/matlamat mereka. Nanti ramai yang akan membantu permudahkan usaha kita pula.
 1. Sedekah dan derma confirm tidak akan mengurangkan rezeki anda. Malah ia akan menambahkannya lagi.
 1. Sekiranya terjumpa jalan buntu, tak perlu minta bantuan orang lain dulu. Terlebih dahulu minta bantuan Allah swt. Solat Istikharah untuk memohon petunjuk yang sebaiknya.
 1. Tunaikan amanah dan tanggungjawab yang diberikan dengan sebaik mungkin tanpa memikirkan imbuhannya.
 1. Sentiasa bersikap rendah diri walau siapa pun anda dan sebesar mana pun jawatan yang disandang agar anda menjadi insan yang lebih dihormati dan disanjungi.
 1. Tidak mengambil kesempatan di atas kepercayaan yang diberikan dengan sentiasa bersikap jujur dan telus.

12. Cari pendapatan baru atau pendapatan sampingan. macam mana kita nak pastikan yang kita perlukan 'side income'? boleh klik di sini
-------SELAMAT BERAMAL--------

KONGSI KEBAIKAN 
SEBAR KEBAHAGIAAN

___________________________________________________________________"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..MODAL SERENDAH RM75  PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA.

HUBUNGI SAYA SEKARANG!!
AYUADYANI
sms@whatsapp@telegram 0147375771
FB: R.U ADYANI AB RAHMAN
FP:3D HEALTH&BEAUTY SUPPLEMENT


ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN:KLIK DI SINI.
_________________________________________________________________
 Saya adalah pengedar shaklee bandar country homes, bandar tasik puteri, rawang, selayang, gombak, batu caves, selangor, kota bharu,kelantan.Pengeposan seluruh Malaysia.

No comments:

Post a Comment

PELUANG BISNES DROPSHIP UNTUK PELAJAR MODAL RM 35 SAHAJA

https://youtu.be/J-Xpoz6gKzU