Tuesday 7 April 2015

5 CARA ELAKKAN BAYI TERSEDAK SUSU SUPAYA TIDAK MENYESAL SEUMUR HIDUP

ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA

Tersedak susu sehingga menyebabkan kematian bukan lagi isu baru, Malahan tragedi ini turut disiarkan di dada-dada akhbar dan juga media massa yang lain. Bayi tertidur semasa menyusu, lubang puting terlalu besar dan kedudukan bayi yang salah sewaktu menyusu merupakan antara faktor bayi tersedak susu. Di sini saya kongsikan beberapa alternatif atau cara untuk mengelakkan bayi tersedak susu.cara elak bayi tersedak susu:

1)PEMILIHAN PUTING SUSU
Sebelum memilih botol susu yang sesuai, pemilihan puting susu juga memainkan peranan. Pastikan lubang puting botol tidak terlalu besar bagi mengelakkan angin masuk ke dalam mulut bayi. Sebaiknya pilih puting sepadan mengikut usia bayi anda.
2)SENAWAKAN BAYI SETIAP KALI MENYUSU
Selepas  bayi anda kenyang menyusu, sendawakan bayi anda secepat mungkin untuk mengeluarkan angin. Langkah ini juga untuk memastikan bayi anda tidak muntah ketika tidur
3) PASTIKAN POSISI BAYI ANDA BETUL
Tatkala anda menyusukan bayi samada menyusu badan atau botol, pastikan kedudukan kepala bayi lebih tinggi daripada dada dan perutnya. Manakala botol susu pula mesti dipegang dalam keadaan tidak lebih 45 sehingga 60 darjah supaya air susu tidak tersekat pada tekak dan menyebabkan bayi lemas

4)POSISI MENYUSU BADAN
Posisi yang terbaik bagi ibu yang menyusu badan adalah memangku bayi sepertimana yang disarankan. Elakkan daripada memberi susu dengan me;etakkan bayi di atas lantai atau tidur mengiring.
5)SUSUKAN DENGAN BETUL
Bagi anda yang menyusu badan, anda harus memastikan kawasan puting masuk sepenuhnya dalam mulut bayi bagi mengelakkan si manja anda tersedak susu.

Sama-samalah kita mengambil langkah berjaga-jaga agar kita tidak sesal dikemudian hari.Memang ajal maut di tangan TUHAN, tapi biarlah ia bukan berpunca dari silap kita.

boleh juga baca tips tambah susu ibu di sini.
Anda berminat untuk dapatkan set menyusu ni? boleh baca lanjut tentang set penyusuan DI SINI.Menyusu Anak Pramatang Memang Mencabar, Apa Yg Perlu BUAT? from iReach HD on Vimeo.


NAK DAPATKAN SET PENYUSUAN TERBAIK? BOLEH HUBUNGI SAYA ATAU TERUS  BUAT PEMBELIAN DI SINI:

P/S: BILA DAH DAPAT VITAMIN, HUBUNGI SAYA UNTUK DAPATKAN JADUAL MAKAN DAN KHIDMAT KONSULTASI BERTERUSAN SECARA EKSLUSIF DAN PERCUMA YEA


p/s;boleh juga baca testimoni herb lax untuk kurus,detoks dan buncit di sini.
#KONGSI KEBAIKAN
#SEBAR KEBAHAGIAAN"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..MODAL SERENDAH RM75  PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA.

HUBUNGI SAYASEKARANG!!
AYUADYANI
sms@whatsapp@telegram 0147375771
FB: R.U ADYANI AB RAHMAN
FP:3D HEALTH&BEAUTY SUPPLEMENT
PENGEDAR SHAKLEE ANDA!
ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN:KLIK DI SINI.

_________________________________________________________________ Saya adalah pengedar shaklee bandar country homes, bandar tasik puteri, rawang, selayang, gombak, batu caves, selangor, kota bharu,kelantan.Pengeposan seluruh Malaysia.

No comments:

Post a Comment

PELUANG BISNES DROPSHIP UNTUK PELAJAR MODAL RM 35 SAHAJA

https://youtu.be/J-Xpoz6gKzU