Thursday 24 March 2016

OVARIAN CYST KETIKA HAMILBOLEH SEBABKAN KEGUGURAN ATAU KELAHIRAN PRAMATANG JIKA OVARIAN CYST TIDAK MENGECUT

 ASSALAMUALAIKUM W.B.T & SALAM SEJAHTERA

Ovarian cysts bukanlah sesuatu yang luar biasa ketika hamil, Ia selalunya melibatkan kira-kira 1 dalam 1,000 wanita hamil. Kebanyakannya juga tidak berbahaya (benign) dan kemungkinan untuk berlakunya kanser ovari ketika hamil amat jarang. Namun ia bukanlah perkara yang perlu di pandang enteng kerana ia juga berisiko untuk berlakunya kelahiran pramatang atau keguguran... Hari ini saya nak kongsi tentang kegembiraan seorang wanita yang bakal bergelar ibu (sedang hamil) dan mempunyai masalah cyst dan cyst beliau berjaya mengecut. Alhamdulillah.. 

ovarian cyst ketika hamil

Selepas di diagnose mempunyai masalah ovarian cyst, pemeriksaan ultrasound abdomen akan membantu doctor melihat imbasan sama ada cyst itu benign yang tidak merbahaya atau ia adalah ovarian cancer. Jika kantung itu hanya mengandungi  air saja kemungkinan besar cyst itu benign. Namun begitu itu mungkin doctor tersilap kerana pembacaan ultrasound hanya memberikan gambar yang agak kasar saja.
 
jenis-jenis ovarian cyst


Selain itu pemeriksaan darah untuk mengetahui kepekatan CA-125 juga membantu doctor memastikan cyst yang berada di ovary bukannya jenis kanser.

"Doktor selalu khuatir jika saiz cysts itu membesar, cyst itu akan pecah atau berpintal. Ia akan menyebabkan sakit perut dan berkemungkinan akan gugur atau kelahiran di pramatang. Oleh itu doctor selalunya akan membuat pemeriksaan ultrasound secara berkala untuk memastikan saiz cyst ovary tidak melebihi 5cm" (Dr.Zubaidi Hj. Ahmad)

APA YANG SHAKLEE BOLEH BANTU?

Ini adalah testimoni dari pelangan kami. Baru dapat semalam, (23.3.2016). Alhamdulillah, beliau berjaya kecutkan cyst dari 3.8cm ~ 2.5 cm. Alhamdulillah..

TESTIMONI CYST MENGECUT KETIKA HAMIL
Bagi pesakit ovarian cyst yang hamil, doktor menasihatkan untuk mengambil makanan yang tinggi antioksida seperti VIVIX, VITAMIN C, VITAMIN E untuk kesihatan yang baik disamping makanan2 lain yang baik untuk pertumbuhan janin. Semua itu ada dalam set hamil Shaklee

ITU KATA MEREKA..ITU PILIHAN MEREKA..
APA KATA ANDA..APA PULA PILIHAN ANDA?

hubungi saya untuk mendapatkan khidmat konsultasi secara ekslusif dan percuma serta tips pengambilan vitamin yang betul.


AYUADYANI

sms@whatsapp@telegram 0147375771
FB: R.U ADYANI AB RAHMAN

FP:3D HEALTH&BEAUTY SUPPLEMENT
INSTAGRAM: 3D_HEALTH_N_BEAUTY_SUPPLEMENT

#KONGSI KEBAIKAN


#SEBAR KEBAHAGIAAN

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN:KLIK DI SINI.

PENGEDAR SHAKLEE PILIHAN ANDA
                                                       
"INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..MODAL SERENDAH RM75  PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA

#shakleeMalaysia
#shakleeBrunei
#shakleeSingapore
#vivix 
#stbinitiatif
#bisikbisiksupermom

__________________________________________________________________________________________ 
 Saya adalah pengedar shaklee bandar country homes, bandar tasik puteri, rawang, selayang, gombak, batu caves, selangor, kota bharu,kelantan.Pengeposan seluruh Malaysia.

No comments:

Post a Comment

PELUANG BISNES DROPSHIP UNTUK PELAJAR MODAL RM 35 SAHAJA

https://youtu.be/J-Xpoz6gKzU