Wednesday, 22 October 2014

KAITAN ANTARA INDEKS GLISEMIK (G.I) & PARAS GULA

ASSALAMUALAIKUM W.B.T. & SALAM SEJAHTERA


INDEKS GLISEMIK (GI)

TAHUKAH ANDA?

Indeks Glisemik menempatkan kedudukan kaarbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik (G.I) yang tertinggi manakala karbohidrat dengan G.I yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam system badan anda. Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangka masa panjang.

Sesetengah protein soya diproses dengan alcohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. Energizing soy protein (ESP) Shaklee dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones genistein dan daidzein yang kritikal demi membekalkan anda dengan seluruh kebaikan soya.

JADI...ESP adalah sangat sesuai untuk pesakit diabetis, darah tinggi, dan sebagainya...
 (baca lanjut di sini dan sini dan sini ) JOMM DAPATKAN ESP ANDA HARI INI...

Photo: Want to know if the foods you eat fall in the high or low glycemic level? Get your answers at www.optimalfoods.org.




HUBUNGI KAMI UNTUK MENDAPATKAN KHIDMAT RUNDINGAN EKSLUSIF SECARA PERCUMA:

No comments:

Post a Comment

PELUANG BISNES DROPSHIP UNTUK PELAJAR MODAL RM 35 SAHAJA

https://youtu.be/J-Xpoz6gKzU